KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sposób załatwiania spraw

Sekretariat Liceum jest czynny w godz. 8.15 - 16.15

Sprawy załatwiane w sekretariacie:

Sekretariat wykonuje czynności:

  • Prowadzi korespondencję w systemie bezdziennikowym,
  • Przekazuje pocztę do dekretowania Dyrektorowi Liceum
  • Obsługuje telefony, przyjmuje telefonogramy, prowadzi książkę telefonogramów.
  • Przyjmuje interesantów
  • Obsługuje konto pocztowe szkoły (e-mail)
  • Pisze na komputerze pisma szkoły, zaświadczenia i inne dokumenty zlecone przez Dyrektora Liceum
  • Wykonuje odpisy z dokumentacji szkolnej.
  • Przyjmuje wnioski od pracowników szkoły i przekazuje do wypełnienia odpowiedniej osobie, następnie wydaje wypełnione dokumenty.
  • Wydaje zaświadczenia podpisane przez Dyrektora Liceum.
  • Prowadzi księgę uczniów, księgę ewidencji, księgę absolwentów.
  • Sporządza sprawozdania w.g. terminów ustalonych przez SIO, GUS, KO, WE dotyczących spraw sekretariatu
  • Wysyła korespondencję
  • Prowadzi rejestr legitymacji szkolnych, służbowych i ubezpieczeń
  • Załatwia powierzone sprawy w instytucjach poza terenem Liceum
  • Prowadzi rejestr druków ścisłego zarachowania i pieczęci urzędowych
  • Prowadzi sprawy kadrowe pracowników szkoły
  • Odpowiada za prowadzenie archiwum szkolnego

Sprawy załatwiane przez kierownika gospodarczego

  • Sprawy z dostawcami mediów
  • Umowy najmu
  • prowadzenie ksiąg inwentaryzacyjnych
  • zakup materiałów, środków i pomocy dydaktycznych

Sprawy załatwiane przez głównego księgowego

  • Sprawy ZUS, US
  • Wystawianie faktur
  • Sprawy ubezpieczeń uczniów i pracowników

Sprawy załatwiane przez pedagoga szkolnego

  • Stypendia

Procedura zwalniania z zajęć W-F

Podmiot udostępniający informację:
III Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki w Łodzi
odpowiada: Maria Włodarczyk
data: 25-01-2017
wytworzył: Maria Włodarczyk
data: 25-01-2017
data: 25-01-2017
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 22-04-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 25-01-2011 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 790